Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Det här evenemang har passerat.

18 november, 2017 @ 10:00 - 19 november, 2017 @ 16:00

72Det här är en helgkursen för dig som är nyfiken på permakultur och vill lära dig mer om hur detta designverktyg kan hjälpa dig att leva mer hållbart och odla dina grönsaker i harmoni med naturen.

Vi går igenom permakulturens historia och de tre etiska grundvärderingar som genomsyrar allt vi gör  –  Omsorg om Jorden, Omsorg om människor och Rättvis fördelning.

Under kursens andra dag får deltagarna med hjälp av sina nya kunskaper formge en egen plats, t ex en trädgård eller kolonilott. Vi går också igenom en del praktiska moment som förkultivering, jorduppbyggnad, lasagnebäddar, samplantering och olika komposteringsmetoder.

Inga förkunskaper behövs och efter avslutad kurs delas kursintyg ut om så önskas.

Kursen hålls i Right Livelihood Award stiftelsens villa i Gamla Enskede där en ”miniskogsträdgård” anlades hösten 2015. Här finns exempel på upphöjda odlingsbäddar, täckodling, perenna grönsaker, dragväxter för pollinerare, medicinalväxter, bärbuskar, örter och fruktträd.

Lärare: Maria Svennbeck, Diplomerad permakulturdesigner och utbildad trädgårdsmästare med många års erfarenhet av stadsodling- och permakulturprojekt både i Sverige och utomlands.

Plats: Stockholmsvägen 23, Gamla Enskede

Kursavgift: 1500 kr ink moms

Anmälan och info: info@holisticgardening.se

Detaljer

Börjar:
18 november, 2017 @ 10:00
Slutar:
19 november, 2017 @ 16:00

Plats

Stiftelsen Right Livelihoods kontor
Stockholmsvägen 23
Enskede, 12262
+ Google Map